Kesia – Hjemmetrening med ullsokker

Med disse unntakstilstandene vi lever i nå, med stengte treningssentre som kanskje har ført til at du ikke får gjennomført treningsplanen din som vanlig, er det en fin tid til å kanskje gjøre noe litt annerledes på treningsfronten. Teste nye øvelser og fore treningsgleden med aktivitet du syns er gøy. Her følger en treningsøkt hvor alt du trenger er et par ullsokker eller et par gamle filler. Gøy med noe litt annerledes, og jeg skal love deg at du får kjørt kroppen likevel.

Oppvarming:

  • Kjør 2-3 øvelser med dynamisk oppvarming vist i tidligere artikler for hjemmetrening. Kjør så gjennom øvelsene i selve økta for en liten gjennomgang før du så starter på.

Oppsett:

  • Sett en timer (det finnes flere apper på dette du kan laste ned) på 40 sek arbeid, og 20 sek pause. Start på øvelse 1 og jobb deg ned til øvelse 5, før du så har 1-3 min pause før du kjører en ny runde. Gjennomfør 3-4 runder. På øvelser hvor du jobber med en og en side, skal du jobbe i 40 sek per side, men 20 sek pause imellom også her.

 

Øvelse 1: Glidende utfall bak

Still deg med den ene foten på en ullsokk, som du så lar gli bakover mens du knekker i det fremste kneet og senker deg ned til det bakre kneet er rett over bakken. Gli deg så tilbake til utgangsposisjon. Gjør deg ferdig med en fot før du så bytter side.

 

Øvelse 2: Glidende knee tuck

Still deg i en planke posisjon på strake armer med bena på hver sin ullsokk. Unngå å svaie korsryggen ved å stramme mage og rumpe godt. Trekk så til deg bena inn under deg og la de gli sakte tilbake.

 

Øvelse 3: Glidende utfall til siden+crossover utfall

Ha den ene foten på en ullsokk som du så lar gli ut til siden mens du setter deg så ned, så dypt som din mobilitet tillater. Gli foten tilbake, før du så kjører samme fot bak og til motsatt side mens du går ned i en utfallsposisjon. Prøv å hold hoften din mest mulig rett. Gjør deg ferdig på en side før du bytter.

 

Øvelse 4: Glidende supermann

Still deg i en planke posisjon med hendene på to ullsokker, og knærne i bakken. La hendene gli fram før du så trekker deg tilbake til utgangsposisjon. Pass på å stoppe i en lengde du er komfortabel med og klarer å ta hendene tilbake igjen, uten å knekke for mye i albueleddet og svaie i korsryggen. Skjer dette har du gått litt for langt. Stram mage og rumpen godt gjennom øvelsen.

 

Øvelse 5: Glidende Mountain Climbers

Still deg i plankeposisjon igjen med strake armer og bena på hver sin ullsokk. Trekk så ett og ett ben inn under deg. Ha ett godt tempo slik at hjertepumpa får kjørt seg litt også. Prøv å hold overkroppen i mest mulig ro under utførelsen.

GOD TRENING!