Månedens PT Camilla

Sommeren 2018 ble Camilla ferdigutdannet med mastergraden sin i idrettsmedisin ved Norges idrettshøgskole, hvilket gir henne mye teoretisk kunnskap innen idrett, fysisk aktivitet og helse.

Camilla Aalkjær

Personlig trener & fysisk trener

Denne måneds PT er Camilla Aalkjær. Denne energiske danske ble en del av PT teamet på STERK i fjor sommer. Sommeren 2018 ble Camilla ferdigutdannet med mastergraden sin i idrettsmedisin ved Norges idrettshøgskole, hvilket gir henne mye teoretisk kunnskap innen idrett, fysisk aktivitet og helse. Det er ikke bare teoretisk at Camilla gjør en bra jobb, men det ses tydelig hvordan hun klarer å se behovene til kundene sine og spesifisere treningene ut ifra det. Uansett hvilke forutsetninger du kommer med bruker Camilla god tid på å bli kjent med deg, for et av de viktigste punktene for å nå målene dine, i følge Camilla, er å drive med noe som du syns er motiverende og gøy. "Vi er ikke alle ens – og heldigvis for det! Noen kommer til meg med et ønske om å gå ned i vekt, mens andre opp. Noen kommer med ulike plager som gjør at hverdagen blir ekstra tung å komme seg gjennom, mens andre egentlig kjenner seg bra ut men har ønske om å holde den fysiske formen ved like." forteller Camilla. "Når du først har tatt steget om å komme til oss på STERK, og i tillegg ønsker min hjelp, er det mitt ansvar å guide deg i den riktige retning – og sammen skal vi oppnå dine mål." sier Camilla videre. Mennesker er vanedyr, så det første Camilla ønsker å oppnå med deg er å få trening og fysisk aktivitet som en del av din hverdag. Mange kjenner seg sikkert igjen med lange dager på jobb, en familie som må tas hånd om når vi kommer hjem, middagsbesøk fra venner og bekjente, ferier og kanskje andre hobbyer som må dyrkes. Erfaringsmessig oppleves det ofte at det er "tiden" som setter en stopper for å komme seg på trening, men hva hvis vi gjorde det til en prioritet og vane? Som tidligere nevnt er det viktig å drive med noe som DU syns er motiverende og gøy. På den måten blir dørstokkmila mindre og det blir også lettere å prioritere i hverdagen. "I starten av et PT forløp pleier jeg å si til noen av kundene mine at vi har 24 timer i døgnet. STERK har åpen 16 timer av de og vi skal greie å finne tid til en halv eller hel times trening et par ganger i uken." forteller Camilla. Samtidig er det å oppnå suksess og mestringsfølelse også en viktig faktor for å vedlikeholde treningen sin. Men hvordan oppnå du det? I mange tilfeller kan det å ha ulike målsettinger være en stor motivasjonsfaktor. Camilla forteller at hun alltid bruker god tid på en behovsanalyse for å kunne guide deg til å finne ulike mål å jobbe etter. Noen personer har et stort og langsiktig mål og der er det viktig å dele målet opp for å opprettholde motivasjonen. "Hver gang du oppnår et delmål er det ett steg nærmere det store målet, og veien føltes plutselig mye kortere enn noen gang." sier Camilla. Å kjenne på mestringsfølelse, kjenne at du blir bedre uke for uke, er en følelse mange ønsker å oppleve. Føler du at treningen har gått i stå og trenger ny motivasjon, eller at du kanskje ikke har startet opp treningen enda, er Camilla et trygt og bra valg som din personlig trener.

Oppsal Håndball

Camilla jobber ikke bare som personlig trener på STERK, men hun er også fysisk trener hos Oppsal Håndball. Våren 2018 ble STERK samarbeidspartner med Oppsal Håndball hvor de sammen ønsket å jobbe for å profesjonalisere klubben på elite- og breddenivå. Det var ingen tvil om at Camilla var den rette treneren for den jobben. Hun har mye kunnskap og erfaring med prestasjonsspesifikk trening blant håndballspillere og andre idretter generelt. Inntil videre er Camilla fysisk trener for to lag i Oppsal Håndball: eliteserien (senior dame) og rekrutt (2. divisjon / jenter 18). "Å bli tilbudt denne jobb var noe jeg lenge hadde drømt om! Å jobbe med to av ens største lidenskap, fysisk trening og håndball, kan ikke beskrives med ord. Er ekstrem takknemlig." forteller Camilla. Både eliteserien og rekruttlaget har en fellestrening i uken sammen med Camilla på STERK. I tillegg har begge lagene spesifiserte treningsprogrammer som er periodisert måned for måned, og som tar utgangspunkt i spillernes svakheter og styrker. "I løpet av dette året har jeg blitt bedre kjent med spillerne. Jeg ser hvordan spillerne responderer på treningen og ser hvordan de utvikler seg både individuelt og som lag." sier Camilla. "Det er ikke bare spillerne som har utviklet seg dette året. Personlig har jeg også lært mye om å være fysisk trener og jobbe mer spesifikt enn jeg noen gang har gjort. Jeg tar denne erfaringen med videre i mitt samarbeid med Oppsal Håndball.".

Drømmejobben

Camilla forteller at jobben hos STERK var alt hun hadde drømt om. Å kunne kombinere personlig trener og fysisk trener var en noe hun ikke kunne takke nei til. "Jeg er utrolig glad i mennesker og i å hjelpe folk generelt." sier Camilla. "Når jeg begynte min utdanning i Norge var jeg sikker på at dette var veien jeg ville gå. Jeg ville ikke jobbe på et vanlig treningssenter, men jeg ville jobbe på et helsehus med høy kompetanse og tverrfaglig samarbeid – og det har vi på STERK!". Kompetansemessig har Camilla selv mye å tilby deg, og STERK anbefaler henne på det sterkeste. Camilla er energisk, engasjert og veldig fokusert på å utføre den jobben hun blir satt overfor. Vi er stolte av å ha henne i teamet på STERK.

Ta kontakt med Camilla i dag og ta en uforpliktende prat! Kontaktinformasjon finner du lengst nede i artikkelen.

 

Kompetanse:

  • Funksjonell- og idrettsspesifikk trening
  • Rehabilitering etter idrettsskade
  • Styrketrening på alle nivåer og aldergrupper
  • Kondisjonstrening
  • CrossFit og Olympisk Vektløftning
  • Kettlebell
  • Baseløft
  • Forebyggende fysisk aktivitet og helse (livsstilssykdommer)
  • Livsstilsendring
  • Graviditet og barsel

 

Kontaktinformasjon: