Wattkoden – spinning, bare mye bedre!

Vi er stolte av å introdusere vår nye PTSG time: Wattkoden! Nå ditt livs sykkelform med riktig intensitesstyring!

Her på STERK har vi et moderne sykkeltilbud til den som vil få maksimalt ut av sykkeltreningen sin. Vi har sykler med WATT-måler som du skal styre intensiteten din ut etter.

20150201-IMG_6022Hvorfor velge WATT som intensitetsstyrer?

På trening og i konkurranser vil man ofte føle seg piggere i starten enn på slutten. Hvis man da kjører etter hvordan man føler seg, vil de aller fleste gå for hardt ut og avslutte med mye lavere intensitet enn ønskelig. Spesielt når man trener intervaller, ønsker man at innsatsen skal være så jevn som mulig. På dette området er wattstyring mye bedre enn pulstyring

Pulsen bruker lang tid på å stige til ønsket nivå, mens watt gir ønsket innsats fra første tråkk.

Watt gjør det også mye enklere å måle formøkning og fremdrift i treningen! Hvor lenge klarer jeg nå å tråkke på en gitt watt mot hva jeg klarte før? Når sykkelen måler hva du produserer av kraft er det enkelt å monitorere riktig progresjon.

Hvordan finner du din terskel-WATT? 

Våre instruktører setter opp timer der det er mulig å kombinere en test med en vanlig sykkeltime. Etter du har varmet opp vil det ta under 20 minutter å finne din terskel-WATT (FTP). Programmet for å teste nettopp dette ligger allerede inn på sykkelen. Det eneste du trenger er å forstå hvordan testen gjennomføres.

FTP står for Functional Threshold Power og på syklene oppgis denne i %. Når du ligger på 100% er det full likevekt mellom produksjon og eliminasjon av melkesyre.
Under 100 % skal du kunne ligge i lengre tid fordi kroppen klarer å kvitte seg med avfallstoffene.
Over 100 % klarer man bare å jobbe i begrensede perioder grunnet opphopningen av melkesyre i kroppen.

Syklene kan estimere din terskel-WATT indirekte, men den blir mest nøyaktig gjennom en test sammen med våre instruktører!

Prøv oss en gang gratis!

 

PS: Ønsker du den nyeste og beste kunnskapen om effektiv sykkeltrening?

Martinpng-e1452632190361

Da annbefaler vi at du følger vår egen Martin Bonnevie Svendsen på wattkoden.no Her får du alt du trenger av den nyeste og beste kunnskapen, og alle hemmlighetene om hvordan du blir en bedre syklist!